Οι φακές αλλιώς: Μια εναλλακτική συνταγή με μπέικον που θα σας ξετρελάνει
Όταν μια συνηθισμένη, παραδοσιακή συνταγή, γίνεται λαχταριστή λιχουδιά.
Ποτέ μην περιορίζετε τη φαντασία σας στη μαγειρική, όσο αταίριαστα κι αν μπορεί να σας φανούν μερικά υλικά. Δοκιμάστε την παρακάτω υπέροχη παραλλαγή στις φακές, και θα καταλάβετε τι εννοούμε.
Υλικά
1 καρότο
1 κλωναράκι σέλερι
200γρ. μπέικον σε λωρίδες
1 σκελίδα σκόρδου
1 κρεμμύδι μέτριο
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
Εκτέλεση
1. Βάλτε τις φακές σε μια κατσαρόλα με νερό που να τις καλύπτει, προσθέστε το καρότο και το σέλερι και περιμένετε να ξεκινήσουν να βράζουν.
2. Όταν ξεκινήσουν να βράζουν, ρίξτε το μπέικον ολόκληρο, το σκόρδο και το κρεμμύδι, χαμηλώστε τη φωτιά, κλείστε με το καπάκι και αφήστε τις να βράσουν μέχρι να χυλώσουν (τουλάχιστον μία ώρα).
3. Όταν είναι έτοιμες, βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, πετάξτε τα λαχανικά και κόψτε το μπέικον σε καρεδάκια, τα οποία θα ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα. Αλατίστε και σερβίρετε με μια κουταλιά της σούπας στραγγιστό γιαούρτι (προαιρετικά).