Σοκολατένια cookies για πάντα
Αυτή η συνταγή έχει τρία ατού. Πρώτον, είναι πανεύκολη και με πολύ απλά υλικά. Δεύτερον, μπορείτε να κρατήσετε την ζύμη μέχρι και 3 μήνες στο ψυγείο (και περισσότερο στην κατάψυξη), έτσι ώστε την επόμενη φορά να πρέπει μόνο να την «πετάξετε» στο φούρνο και να έχετε τα cookies σας έτοιμα μέσα σε λίγα λεπτά. Και τρίτον, είναι από τα πιο νόστιμα και λαχταριστά cookies που μπορείτε να φτιάξετε. Και δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αγαπά τα cookies.
Υλικά
375γρ. βούτυρο
1 αυγό μεγάλο
475γρ. αλεύρι
200γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
2 βανίλιες
λίγο αλάτι (στη μύτη από ένα κουταλάκι του γλυκού)
37γρ. κακάο
150γρ. φουντούκια καβουρντισμένα
Εκτέλεση
1.Ρίχνετε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ και τα ζυμώνετε μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής ζύμη.
2.Φτιάχνετε δύο χοντρά ρολά και τα τυλίγετε σε ζελατίνα. Τα αφήνετε μια νύχτα στο ψυγείο.
3.Κόβετε την ζύμη σε φέτες και τις αραδιάζετε σε ένα ταψί. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20-25 λεπτά. Αφήνετε τα cookies στη σχάρα να κρυώσουν και σερβίρετε.