Τα τέλεια σπιτικά κρακεράκια σε 2 βήματα
Τρεις επιλογές, τρεις διαφορετικοί τρόποι να γλείψετε τα δάχτυλά σας!
Για κάθε στιγμή, για ταπεράκι στην παραλία, για όπου θέλετε, τα καλύτερα σπιτκά κρακεράκια είναι εδώ για εσάς. Σας δίνουμε τρεις διαφορετικές προτάσεις, μία με σουσάμι, μία με τυρί και μία με αλάτι, ούτως ώστε να έχετε ποικιλία από την οποία κανείς δεν θα μείνει παραπονεμένος.
Υλικά
1 πακέτο τετράγωνα φύλλα κουρού
100γρ. κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι
2κ.σ. μαυροκούκι (μαύρο σουσάμι με ιδιαίτερη γεύση)
1 αυγό για το άλειμμα των φύλλων
Εναλλακτική πρόταση 1
100γρ. παρμεζάνα
1κ.γ. κύμινο
Εναλλακτική πρόταση 2
να αλείψουμε με ελαιόλαδο την επιφάνεια της ζύμης και να πασπαλίσουμε με χοντρό αλάτι
Εκτέλεση
1. Κόβετε το κάθε φύλλο κουρού διαγώνια σε 2 κομμάτια και τα μεταφέρετε σε ένα ταψάκι.
2. Τα αλείφετε με αυγό, τα τρυπάτε με πιρούνι σε διάφορα σημεία και τα πασπαλίζετε με το μαυροκούκι ή το τυρί ή το αλάτι.
3. Ψήνετε στους 180-200C μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και τα συνοδεύετε με μπύρα, κρασί ή και με κάποιο ντιπ της αρεσκείας σας.