Γλυκόξινο χοιρινό

Γλυκόξινο χοιρινό

Μια από τις πιο δημοφιλείς συνταγές της κινέζικης κουζίνας

Υλικά

2/3 φλιτζ. σάλτσα σόγιας
2 κουτ. τριμμένο σκόρδο
1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
1/2 φλιτζ. αλεύρι
1/4 φλιτζ. κορν φλάουρ
1/2 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια
αλάτι
μαύρο πιπέρι
3 κουτ. της σούπας λάδι
1 κουτ. της σούπας σησαμέλαιο
1/3 φλιτζ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/3 φλιτζ. σέλερι ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζ. καρότα τριμμένα
1/3 φλιτζ κόκκινες πιπεριές σε τετράγωνα κομμάτια
1/3 φλιτζ πράσινες πιπεριές σε τετράγωνα κομμάτια
1 φλιτζ. ανανά, κομμένο σε κυβάκια
1 φλιτζ.καφέ κέτσαπ
1/4 φλιτζ. ζάχαρη
1/2 φλιτζ κόκκινο ξύδι
40 γραμμ μέλι
ρύζι στον ατμό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Αναμείξτε τη σάλτσα σόγιας, το σκόρδο, το τζίντζερ, το μισό αλεύρι και το κορν φλάουρ σε μεγάλο μπολ.
2. Αλατοπιπερώστε τα κομμάτια του χοιρινού και ρίξτε τα στο μπολ. Αναμείξτε τα καλά με το υπόλοιπο μείγμα, και αφήστε τα το βράδυ στο ψυγείο.
3. Απλώστε το υπόλοιπο αλεύρι σε μια επιφάνεια και προσθέστε αλατοπίπερο. Στραγγίξτε το κρέας από την μαρινάδα και περάστε το από το αλεύρι.
4. Ρίξτε μια κουταλιά λάδι σε ένα γουοκ και αφήστε το να ζεσταθεί καλά. Προσθέστε το κρέας και σωτάρετε μέχρι να ροδίσει καλά σε όλες του τις πλευρές. Μεταφέρετέ το σε πιατέλα.
5. Μειώστε τη θερμοκρασία και ρίξτε ατο γουκ το υπόλοιπο λάδι και το σησαμέλαιο. Προσθέστε τα κρεμμύδια, το σέλερι και το καρότο και αφήστε για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρεμμύδι διάφανο. Προσθέστε τις πιπεριές, τον ανανά και το κρέας και ανακατέψτε.
6. Σε ένα μικρό μπολ αναμείξτε την κέτσαπ, τη ζάχαρη, το ξύδι και το μέλι. Προσθέστε και αυτή τη σος στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε και αφήστε να βράσουν τα υλικά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Σερβίρετε με λευκό ρύζι ατμού.