Κέικ καρότου
Μια συνταγή για υπέροχο κέικ καρότου με γεύση καρυδιού.
Υλικά
4 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
4 φλιτζάνια τριμμένο καρότο
1 φλιτζάνι φυτικό έλαιο
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
Για την επικάλυψη:
1/2 μπάρα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
225 γραμμάρια τυρί σε μορφή κρέμας σε θερμοκρασία δωματίου
450 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
1. Συνδυάστε τη ζάχαρη, το baking powder, αλεύρι, την κανέλα και τη μαγειρική σόδα σε ένα μπολ. Προσθέστε τα αυγά και το λάδι.
2. Ανακατέψτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα και στη συνέχεια προσθέστε τα καρότα και τα καρύδια.
3. Χύστε σε μια φόρμα της αρεσκείας σας.
4. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 35 με 40 λεπτά μέχρι να γίνει το κέικ.
5. Ανακατέψτε το τυρί κρέμα και το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν, προσθέστε τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.
6. Απλώστε πάνω από το κρύο κέικ.