Αρνίσια παϊδάκια με μέντα
Πανεύκολη συνταγή όπου η φρεσκάδα της μέντας (ένα αρωματικό που αξίζει να δοκιμάσετε και να πειραματιστείτε με αυτό στις μαγειρικές σας) εξισορροπεί τη λιπαρότητα του αρνιού
Υλικά
1 κιλό αρνίσια παϊδάκια
1 1/2 κουτ. βούτυρο
1 κλωναράκι φρέσκια μέντα
Χυμός απο 1 λεμόνι, σουρωμένος
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Αναμείξτε το λεμόνι, 3 κουτ. ελαιόλαδο και τη μέντα ψιλοκομμένη σε ένα βαθύ σκεύος, προσθέστε τα παϊδάκια και αφήστε τα να μαριναριστούν για 1-2 ώρες, γυρνώντας τα που και που.
2. Ζεστάνετε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό σκεύος μαζί με 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Βγάλτε τα παϊδάκια από τη μαρινάδα, στραγγίξτε τα καλά και περάστε τα από τη φωτιά ψήνοντάς τα γρήγορα, για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
3. Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε με φρέσκια πράσινη σαλάτα ή με αρακά σωτέ.