Κοτόπουλο κοκκινιστό με άρωμα βασιλικού

Κοτόπουλο κοκκινιστό με άρωμα βασιλικού

Ένα διαφορετικό κοκκινιστό που μοσχοβολάει Μεσόγειο από τη ντομάτα και τον φρέσκο βασιλικό.


Υλικά

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο, κομμένα σε λεπτές φέτες κατά μήκος
2 φλιτζ. χυμός ντομάτας
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκορδο τριμμένο
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζ. καφέ λευκό, ξηρο κρασι
Μπόλικος φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι
Μια πρέζα ζάχαρη


Εκτέλεση

1. Ετοιμάζετε μια απλή σάλτσα ντομάτας: ζεσταίνετε 2 κουτ. ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε το κρεμμύδι και το σωτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτετε το σκόρδο, το αφήνετε για λίγο μέχρι να βγάλει τα αρώματά του και στη συνέχεια ρίχνετε τον χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τη ζάχαρη και αφήνετε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.
2. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε τις υπόλοιπες δύο κουτ. λάδι, και μόλις ζεσταθεί καλά, περνάτε τα φιλέτα γρήγορα, γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές. Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί.
3. Απομακρύνετε από τη φωτιά το τηγάνι, προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, και ρίχνετε τον φρέσκο βασιλικό. Σερβίρετε με λευκό ρύζι ή πουρέ πατάτας.