Μοσχαρίσιο συκώτι με βούτυρο και φασκόμηλο
ΙΛΙΑΔΑ ΚΛΑΓΚΟΥ
Μια διαφορετική ιδέα για να μαγειρέψετε το μοσχαρίσιο συκώτι και να το κάνετε πιο ενδιαφέρον
Υλικά
2 αυγά
600 γραμμάρια συκώτι, κομμένο σε φέτες
1/4 φλιτζ βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο
5-6 φύλλα φρέσκου φασκόμηλου
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Ρίξτε τα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο, αλατίστε και χτυπήστε τα ελαφρά.
2. Προσθέστε το συκώτι και αφήστε το για λίγα λεπτά.
3. Σε μια κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μαζί με το σκόρδο και το φασκόμηλο μέχρι να αρωματιστεί. Αφαιρέστε τα φύλλα, στεγνώστε το συκώτι με λίγο απορροφητικό χαρτί και μεταφέρετέ το στην κατσαρόλα. Δυναμώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε το από κάθε πλευρά για δύο λεπτά. Στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε το να ψηθεί για λίγο ακόμα, γυρνώντας τα κομμάτια να μαγειρευτούν ομοιόμορφα. Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε.