Γλασαρισμένος σολομός με πικάντικα καρότα
Μια εύκολη συνταγή όπου η λιπαρότητα του σολομού εξισορροπείται από το γλάσο
Υλικά
6 κουτ. ελαιόλαδο
1/2 κιλό καρότα , κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κουτ. μέλι
1. κουτ. μουστάρδα
2 κουτ. χυμό lime
2 φιλέτα σολομού (περίπου 300 γρ. το καθένα)
1/2 κουτ. μείγμα 5 spice (θα το βρείτε στα μαζαγιά με μπαχαρικά)
1/4 φλιτζ. τριμένο αμύγδαλο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το γκριλ, ρίξτε σε ένα ταψάκι 2 κουτ λάδι, τα καρότα, ανακατέψτε να καλυφθούν από το ελαιόλαδο και βάλτε τα στο γκριλ για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
2. Σε ένα μπωλ ανακατέψτε το 2 κουτ. ελαιόλαδο, το μέλι, 1 κουτ. χυμό lime και τη μουστάρδα και αλείψτε με το μείγμα και τις δύο πλευρές του σολομού. Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα και βάλτε τα στο γκριλ να ψηθούν, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα αλλά προσέξτε να μη στεγνώσουν (περίπου 6 λεπτά).
3. Όσο ετοιμάζονται τα φιλέτα ανακατέψτε το υπολοιπο lime, το ελαιόλαδο, το μείγμα 5 spice και τα αμύγδαλα. Ρίξτε το στα καρότα, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε να καλυφθούν ομοιόμορφα. Σερβίρετε το γλασαρισμένο σολωμό με τα καρότα και φέτες lime)