Μύδια με ινδικά αρώματα
Τα κλασικά αχνιστά μύδια σε μια εξωτική παραλλαγή
Υλικά
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ρίζα μάραθου κομμένη σε λεπτές φέτες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ. garam masala (ινδικό μείγμα μπαχαρικών)
1/4 κουτ. μπούκοβο
1 φλιτζ. ντομάτα κονκασέ
2/3 φλιτζ. γάλα καρύδας
1 κιλό μύδια, πλυμένα και καθαρισμένα
4 κουτ. σούπας φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο σε μια πλατιά κατσαρόλα, ρίχνετε το κρεμμύδι, το μάραθο, το σκόρδο, το garam masala, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να σωταριστούν μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και ο μάραθος για 10 λεπτά.
2. Ρίχνετε τις ντομάτες με τον χυμό τους και το γάλα καρύδας και αφήνετε να πάρουν μια βράση.
3. Προσθέτετε τα μύδια, σκεπάζετε με το καπάκι και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά. Πετάτε όσα μύδια έμειναν κλειστά.
4. Απομακρύνετε από τη φωτιά, ρίχνετε τον φρέσκο βασιλικό και σερβίρετε τα μύδια με την σάλτσα τους.