ΣΚ όπως Σοκολατόπιτα
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Το Σαββατοκύριακο είναι προ των πυλών και ετοιμαζόμαστε να χορτάσουμε δυο μέρες γεμάτες λιακάδα και βόλτες. Υπάρχει καλύτερος τρόπος, λοιπόν, για να το υποδεχτούμε από ένα ταψί με ζεστή, λαχταριστή σοκολατόπιτα; Χμ, μάλλον όχι.
Υλικά
100γρ. κουβερτούρα
300γρ. βούτυρο
4 αυγά
300γρ. ζάχαρη
80γρ. κακάο
120γρ. αλεύρι
Για τη σος
230γρ. κουβερτούρα
80γρ. κακάο
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
1.Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
2.Λιώνετε το βούτυρο σε ένα άλλο μπολ και μόλις λιώσει το αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την κουβερτούρα σε κομμάτια μαζί με το κακάο και ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.
3.Ενώνετε το μείγμα της σοκολάτας με τα αυγά και τη ζάχαρη και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25 λεπτά.
5.Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σος. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και πριν βράσει την αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την κουβερτούρα σε κομματάκια και το κακάο και ανακατεύετε καλά. Περιχύνετε την σοκολατόπιτα και σερβίρετε.