Ψητές γαρίδες με σάλτσα ρομέσκο

Ψητές γαρίδες με σάλτσα ρομέσκο

Η σάλτσα ρομέσκο είναι μια σάλτσα πανεύκολη και πασπαρτού- όση σας περισσέψει αξιοποιήστε τη σε μια μακαρονάδα.

Υλικά

12 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
3 κουτ. ελαιόλαδο
2 κουτ. ζάζαρη
1 κουτ. καπνιστή πάπρικα (θα τη βρείτε στα καταστήματα μπαχαρικών)
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κουτ. ξύσμα λεμονιού (βιολογικού κατά προτίμηση)
Αλάτι

Για τη σάλτσα ρομέσκο

1/2 φλιτζ. αμυγδαλόψιχα, τριμμένη
1 βάζο πιπεριές Φλωρίνης
3 κουτ. ελαιόλαδο
2 κουτ. ξύδι
1/4 κουτ. πιπέρι καγιέν
1 φέτα ψωμί για τοστ
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τις γαρίδες, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το αλάτι, το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού. Αφήστε τις να μαριναριστούν για 20 λεπτά.

2. Ετοιμάστε τη σάλτσα ρομέσκο: ρίξτε στο μούλτι όλα τα υλικά και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν μια απαλή, ομοιόμορφη σάλτσα και αλατοπιπερώστε. Αν η υφή της σάλτσας είναι πηχτή, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και λίγο ξύδι.

3. Ζεστάνετε σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι-γκριλιέρα και ψήστε τις γαρίδες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά (προσοχή να μην παραψηθούν και στεγνώσουν).

3. Σερβίρετε τις γαρίδες και δίπλα τους σε ένα ξεχωριστό μπολάκι τη σάλτσα ρομέσκο.