Γρήγορη σοκολατένια mousse

Γρήγορη σοκολατένια mousse

Φτιάξτε αυτήν την εύκολη συνταγή και αφεθείτε σε ένα απολαυστικό ταξίδι σοκολάτας.

Υλικά
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
1/3 φλιτζανιού άγλυκη σκόνη κακάο
1/4 φλιτζανιού κορν-φλάουρ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 και 1/2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
4 μεγάλοι κρόκοι αυγών
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
120 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση
1. Τοποθετήστε ένα λεπτό κόσκινο πάνω από ένα μέτριο μπολ.
2. Σε ένα μέτριου μεγέθους τηγάνι βάλτε μαζί τη ζάχαρη, το κακάο, το κορν-φλάουρ και το αλάτι. Ανακατέψτε ελαφρά προσθέτοντας σταδιακά το γάλα φροντίζοντας να διαλυθεί το κορν-φλάουρ.
3. Χτυπήστε τους κρόκους αυγών και προσθέστε τους και αυτούς στο μείγμα ανακατεύοντας.
4. Βάλτε το τηγάνι στο μάτι σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες (περίπου 7-8 λεπτά).
5. Μειώστε αμέσως τη θερμοκρασία και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς.
6. Αμέσως χύστε το περιεχόμενο μέσα από το κόσκινο και προσθέστε το βούτυρο, τη βανίλια και τα ρινίσματα σοκολάτας. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει λείο.
7. Σκεπάστε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Πριν σερβίρετε ανακατέψτε πάλι και μοιράστε σε μπολάκια γαρνίροντας με τριμμένη σοκολάτα.