Αφράτο ψωμάκι με γιαούρτι
Έχετε τρεις πολύ καλούς λόγους για να φτιάξετε αυτό το αφράτο και πεντανόστιμο ψωμί. Αρχικά το γιαούρτι του δίνει μια υπέροχη γεύση και το κάνει πολύ πιο υγιεινό. Έπειτα, το ψωμί γίνεται μαλακό μέσα και τραγανό απ' έξω, κάτι που το στόμα σας θα εκτιμήσει πολύ. Και τέλος, είναι πανεύκολο και θα σας γλιτώσει από τις συνεχείς βόλτες στον φούρνο, καθώς και από τα ανάλογα έξοδα.
Υλικά
420γρ. απλό γιαούρτι
300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300γρ. αλεύρι σταρένιο
2 φακελάκια αποξηραμένη βιολογική μαγιά ή κανονική
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουταλιές της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη
χυμό ενός λεμονιού
1 κουταλάκι αλάτι
1 αυγό
Εκτέλεση
1.Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190C.
2.Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη σόδα και τη μαγιά, μέχρι όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
3.Στη συνέχεια, προσθέστε το γιαούρτι και το αυγό χτυπημένα και αρχίστε να ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια μαλακή μπάλα.
4.Βάλτε τη ζύμη σε ένα ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί, κάντε χαρακιές με ένα μαχαίρι και ψήστε το για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφήστε το να κρυώσει λίγο και κόψτε το.