Πράσινα φασολάκια με σάλτσα σόγιας
ΙΛΙΑΔΑ ΚΛΑΓΚΟΥ
Εύκολη,νόστιμη και υγιεινή πρόταση στο μενού της εβδομάδας
Υλικά
1 κιλό πράσινα φασολάκια, με τις άκρες καθαρισμένες
2 κουτ ελαιόλαδο
4 κουτ βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζ. σογια σος
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουτ. σουσάμι ελαφρά καβουρδισμένο
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίξτε μπόλικο αλάτι, προσθέστε τα φασολάκια και μπλανσάρετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μακαλώσουν κάπως αλλά να κρατάνε. Ρίξτε τα αμέσως σε μια λεκάνη με παγωμένο νερό και πάγο για να σταματήσετε τον βρασμό και να κρατήσουν το χρώμα τους. Βγάλτε τα και αφήστε τα πάνω σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίξτε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Όταν λιώσει, προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε για 2 λεπτά μέχρι να αρχίσει να βγάζει τα αρώματά του. Προσθέστε τα φασολάκια, τη σόγια σος, το σουσάμι και το πιπέρι και σωτάρετε μέχρι να μειωθεί λίγο η σάλτσα και να καλυφθούν ομοιόμορφα τα φασολάκια.
3. Σερβίρονται όσο είναι ζεστά.