Ένα πιάτο για το χιόνι: Παπαρδέλες με ντομάτα και λουκάνικα
Για να ζεσταθείτε μέχρι το μεδούλι, με τον πιο απολαυστικό τρόπο.
Σήμερα που χιονίζει και, εκτός από το ονειρεμένο τοπίο, έχει και μια απίστευτη παγωνιά, τι καλύτερο από το να φτιάξετε ένα φαγητό που θα σας ζεστάνει για τα καλά; Η κλασική σάλτσα ντομάτας αλλάζει με την προσθήκη της κρέμας γάλακτος, δίνοντας μια διαφορετική και πολύ νόστιμη σάλτσα για ζυμαρικά, ενώ το τελικό αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά
1 κουτί παπαρδέλες
1 κουτ ελαιόλαδο
1 λουκ. χωριάτικο, χωρίς το εξωτερικό περίβλημα, πολύ ψιλοκομμένο
1/4 κουτ. μπούκοβο
1 μικρο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμμένο
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένεςσε κυβάκια
1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
Αλάτι
2 κουτ σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το λουκάνικο και το μπούκοβο και μαγειρεύετε ανακατεύοντας συνεχώς για 5-7 λεπτά μέχρι το λουκάνικο να πάρει ένα απαλό ροζ χρώμα.
2. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 10 λεπτά.
3. Ρίχνετε τις ντομάτες και αφήνετε την σάλτσα να πάρει βράση για 8 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι και αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει ελαφρώς.
4. Στο μεταξύ βράζετε τις παπαρδέλες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Όταn είναι έτοιμες τις σουρώνετε.
5. Τις ρίχνετε στην ροζ σάλτσα και ανακατεύετε απαλά μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα, για 2 λεπτά.
6. Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα και λίγο μαϊντανό.