Σήμερα ετοιμάζουμε: Steak Salad
Μια συνταγή της celebrity chef Giada de Laurentiis
Υλικά
1 μπωλ πράσινα σαλατικά της αρεσκείας σας (μαρούλι, ρόκα, λόλα ρόσα κλπ)
1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
12 τοματάκια cherry κομμένα στη μέση
100 γρ. τυρί Gorgonzola, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1/2 κιλό φιλέτο μοσχαρίσιο (ή rib eye) ψητό
Βινεγκρέτ με κόκκινο κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Για την βινεγκρέτ
1/2 φλιτζ. ξύδι από κόκκινο κρασί
3 κουτ. χυμό λεμονιού
2 κουτ. μέλι
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπερι
Εκτέλεση
1. Ετοιμάστε τη βινεγκρέτ χτυπώντας στο blender το ξύδι, το λεμόνι, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι και ρίχνονας σιγά σιγά το ελαιόλαδο ώστε να ομογενοποιηθεί καλά και να γίνει αποκτήσει παχύρευστη υφή.
2. Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίξτε τα πράσινα σαλατικά, το κρεμμύδι και τα τοματάκια, μαζί με την μισή ποσότητα από την gorgonzola. Ανακατέψτε με τη βινεγκρέτ, ρίξτε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
3. Κόψτε τα φιλέτα σε λεπτές φέτες. Βάλτε τις πάνω στη σαλάτα την οποία θα έχετε αδειάσει σε μια σαλατιέρα και απλώστε το υπόλοιπο τυρί. Ρίξτε λίγη ακόμα βινεγκρέτ πάνω από το κρέας και σερβίρετε.