Σαλάτα με πράσινα λαχανικά, κοτόπουλο και dressing με blue cheese
Ένα πλήρες, νόστιμο και γρήγορο γεύμα, με ενδιαφέρον dressing
Υλικά
2 φιλέτα κοτόπουλου
2 κουτ. καυτερή σάλτσα της αρεσκείας σας
2 κουτ. ελαιόλαδο
Ανάμεικτα πράσινα λαχανικά
4 κουτ. σούπας σέλερι ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Για το dressing
2 κουτ. μαγιονέζα
1/4 φλιτζ ξινόγαλα
1/4 φλιτζ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1 κουτ. λευκό ξύδι
1/2 κουτ. ζάχαρη
1/3 φλιτζ. blue cheese σε κομματάκια
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το grill. Στο μεταξύ, βάλτε τα φιλέτα κοτόπουλου ανάμεσα σε δύο κόλλες αντικολλητικό χαρτί και πιέστε τα με τον πλάστη ώστε λεπτύνουν. Κόψτε τα διαγώνια σε κομμάτια του 1 εκατοστού.
2. Σε ένα μεγάλο μπωλ αναμείξτε την καυτερή σάλτσα και το λάδι, προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα.
3. Σε ένα ρηχό ταψί φούρνου, στρώστε αντικολλητικό χαρτί, απλώστε τα κομμάτια και ψήστε το, γυρίζοντάς τα μια φορά.
4. Ετοιμάστε το dressing: Σε ένα μπωλ χτυπήστε το ξινόγαλα με το γιαούρτι και την μαγιονέζα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το ξύδι και τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Ρίξτε το blue cheese και διορθώστε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
4. Σε ένα μεγάλο μπωλ αναμείξτε τα πράσινα λαχανικά, το σέλερι, τα καρότα και τα κρεμμυδάκια. Ρίξτε το dressing και ανακατέψτε να πάει παντού. Προσθέστε το κοτόπουλο και σερβίρετε με λίγη έξτρα καυτερή σάλτσα ξεχωριστά.