Το τέλειο σουφλέ σπανάκι με γαρίδες και ανθότυρο
Υγιεινό, πανεύκολο και λαχταριστό!
Ένα ιδιαίτερο σουφλέ, που συνδυάζει τέλεια τρία διαφορετικά υλικά και δημιουργεί μια πανδαισία χρωμάτων, αρωμάτων και γεύσεων. Είναι πολύ εύκολο και σας προσφέρει ένα ιδανικό γεύμα για κάθε στιγμή της ημέρας, με όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε. Και νοστιμιά, μην ξεχνάμε τη νοστιμιά φυσικά.
Υλικά
1 κιλό σπανάκι φρέσκο
5 πράσα ψιλοκομμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
400γρ. ανθότυρο
100γρ. θρυμματισμένη φέτα
16 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
2 αυγά
200ml. γάλα
2κ.σ.ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζετε για λίγα λεπτά το σπανάκι σε καυτό νερό, το στραγγίζετε και το βάζετε σε ένα μπολ.
2. Βάζετε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια σε ένα τηγάνι και τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Πασπαλίζετε με τον άνηθο, αλατοπιπερώνετε και τα ρίχνετε στο μπολ με το σπανάκι.
3. Προσθέτετε στο μπολ τις γαρίδες καθαρισμένες και τα τυριά και ανακατεύετε καλά.
4. Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και περιχύνετε με το μείγμα τις γαρίδες με τα λαχανικά. Βάζετε όλο το μείγμα σε πυρέξ ή σε ατομικά μπολάκια και το ψήνετε για 40 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και σερβίρετε.