Φιογκάκια με μανιτάρια
Τα μανιτάρια porcini βάζουν το ιδιαίτερο twist σε αυτό το εύκολο πιάτο με ζυμαρικά.
Υλικά
3 κουτ. βούτυρο
3 κουτ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουτ. σούπας αποξηραμένα μανιτάρια porcini, μουσκεμένα σε νερό
1 φλιτζ. ντομάτες κονκασέ
2 κουτ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 κούπες φιογκάκια
Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίξτε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, το σκόρδο και τα μανιτάρια και σωτάρετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για πέντε λεπτά.
2. Ρίξτε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι, σκεπάστε με το καπάκι και αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 20 λεπτά.
3. Στο μεταξύ βράστε τα φιογκάκια σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente και σουρώστε τα.
4. Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη, αφαιρέστε το σκόρδο, ρίξτε τα φιογκάκια και ανακατέψτε.
5. Σερβίρετε γαρνίροντας με το μαϊντανό και την φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.