Κοτόπουλο «του κυνηγού»
Ένα κλασικό ιταλικό πιάτο
Υλικά
4 μπούτια κοτόπουλου
3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
2 κούπες μανιτάρια
1 κουτ. σούπας φρέσκο δενδρολίβανο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1/4 φλιτζ. κόκκινο ξηρό κρασί
1/3 φλιτζ. ελιές, χωρίς το κουκούτσι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλύνετε το κοτόπουλο, στεγνώστε το με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώστε. Βάλτε το σε ένα ρηχό ταψί, με το δέρμα προς τα πάνω και ψήστε το για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πέτσα του.
2. Ρίξτε το μουλτιπράκτικ το μπέικον, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το δενδρολίβανο και χτυπήστε τα. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, ρίξτε το μείγμα, αλατίστε, σωτάρετε και στη συνέχεια κλείστε με το καπάκι και αφήστε το να μαγειρευτεί για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
3. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, σβήστε με το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά, για 3 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες, αφήστε να πάρουν δυο βράσεις, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε με το καπάκι και αφήστε να μαγειρευτεί η σάλτσα για 20 λεπτά.
4. Λίγο πριν το αποσύρετε από την φωτιά, ρίξτε τις ελιές, διορθώστε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε το κοτόπουλο με την σως.