Νηστίσιμα μπισκοτάκια με ταχίνι
Είναι όσο γλυκά χρειάζεται, πολύ υγιεινά και τόσο νόστιμα που δεν θα καταλάβετε πως νηστεύετε. Επίσης, είναι από τα πιο εύκολα μπισκότα που μπορείτε να φτιάξετε και να ξετρελάνετε τους φίλους σας.
Υλικά
225γρ. ταχίνι
135γρ. ζάχαρη καστανή
125γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιών
10γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
15γρ. κονιάκ
280γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180γρ. αμύγδαλα λευκά, ψιλοτριμμένα στο μούλτι σε σκόνη
2κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
1.Ρίχνετε το ταχίνι, τη ζάχαρη, τον χυμό και το κονιάκ στο μίξερ και τα χτυπάτε στη μεσαία ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά.
2.Προσθέτετε το αλεύρι, το ξύσμα, την αμυγδαλόσκονη και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
3.Σταματάτε το μίξερ και δουλεύετε για λίγο τη ζύμη με τα χέρια, μέχρι να γίνει μαλακή.
4.Την πλάθετε σε μπαλίτσες και τις βάζετε πάνω στο ταψί, το οποίο θα έχετε πριν καλύψει με αντικολλητικό φύλλο. Τις πιέζετε για να γίνουν επίπεδες.
5.Ψήνετε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.