Πασχαλινά αυγά: μια συνταγή για να αξιοποιήσετε όσα περίσσεψαν
Μια εύκολη συνταγή για να αξιοποιήσετε τα αυγά που περίσσεψαν
Υλικά
8 αυγά
4 τομάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
1/2 φλιτζ. ελιές, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
4 φιλέτα αντσούγιας, ψιλοκομμένα
5 κουτ. μαγιονέζα
Φύλλα μαρουλιού
Εκτέλεση
1. Καθαρίστε τα αυγά, κόψτε τα στη μέση και βάλτε τους κρόκους σε ένα μπωλ.
2. Προσθέστε μια κουταλιά από τις ντομάτες, τις ελιές, τις αντσούγιες και την μαγιονέζα, και λιώστε τα με το πιρούνι μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα (προσθέστε μαγιονέζα αν χρειαστεί).
3. Γεμίστε με το μείγμα τα ασπράδια χρησιμοποιώντας ένα κορνέ ή, αν δεν έχετε, ένα κουτάλι.
4. Στρώστε σε μια πιατέλα τα φύλλα του μαρουλιού, τοποθετήστε από πάνω τα αυγά και γαρνίρετε με τις υπόλοιπες ντομάτες.