Αραβική πίτα με κοτόπουλο και αγιολί
ΙΛΙΑΔΑ ΚΛΑΓΚΟΥ
Μια πρόταση της celebrity chef Giada De Laurentiis για να πάρετε μαζί σας στη δουλειά ή αν θέλετε ένα ελαφρύ σνακ το βράδυ
Για το αγιολί
1/2 φιλτζ. ρόκα
1/2 φλιτζ. μαϊντανός
1 φιλετάκι αντζούγιας
2 κουτ. ψιλοκομμένα τσάιβς (θα τα βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκερ, διαφορετικά χρησιμοποιήστε φρέσκα κρεεμμυδάκια)
1 σκελίδα σκόρδο
1/4 φλιτζ μαγιονέζα
1/2 φλιτζ. γιαούρτι
1 κουτ. λευκό ξύδι
1 κουτ. ξύσμα λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι
Για την αραβική πίτα
2 φιλέτα ψητό στήθος κοτόπουλου, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας (γκούντα, τσένταρ κλπ)
3 αραβικές πίτες
1 φιλτζ. ρόκα
Εκτέλεση
Για το αγιολί
Βάλτε όλα τα υλικά, εκτός από το αλάτι και το πιπέρι, στο μπλέντερ. Χτυπήστε τα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και στη συνέχεια αλατοπιπερώστε, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Για την αραβική πίτα
1. Ανακατέψτε σε ένα μπωλ το αγιολί με το κοτόπουλο.
2. Μοιράστε το κοτόπουλο στις αραβικές πίτες, ρίξτε το κίτρινο τυρί και την ρόκα και τυλίξτε την κάθε μια σε ρολό.
3. Κόψτε την διαγώνια και σεβίρετε ώς έχει ή ζεσταίνοντάς την ελαφρά.