Τηγανιτές γαρίδες σε ροζ σάλτσα
ΙΛΙΑΔΑ ΚΛΑΓΚΟΥ
Υλικά για 4 άτομα
4 κουτ. σούπας τοματοπελτές
3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
χυμός μισού λεμονιού
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1 κουτ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο
16 μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
2 ασπράδια αυγών
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Αναμείξτε τον τοματοπελτέ, την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ, προσθέστε αλάτι και πιπέρι και το αφήστε το στην άκρη.
2. Ρίξτε το κρασί σε ένα μπωλ, προσθέστε λίγο αλάτι, το τζίντζερ και το σκόρδο. Ρίξτε τις γαρίδες, ανακατέψτε καλά και αφήστε τις στη μαρινάδα για μια ώρα.
3. Όταν είναι έτοιμες, ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι
4. Χτυπήστε τα ασπράδια σε ένα μπολ, περάστε τις γαρίδες μία μία, αφού τις έχετε στραγγίξει από τη μαρινάδα και στη συνέχεια αλευρώστε τις.
5. Τηγανίστε τις γρήγορα για να μείνουν ζουμερές και βάλτε τις σε χαρτί κουζίνας.
6. Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε τις γαρίδες και τη σάλτσα χωριστά.