Εύκολο καλοκαιρινό κέικ με ανανά
Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτήν την άκρως καλοκαιρινή συνταγή και απολαύστε ένα κέικ με τη διακριτική γεύση του ανανά και των κερασιών.
Υλικά
100 γραμμάρια κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γραμμάρια μαργαρίνη ή βούτυρο
100 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
2 αυγά
1 μικρή κονσέρβα κομπόστας ανανά σε δακτυλίους
25 γραμμάρια περίπου κεράσια γλασέ
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
2. Βουτυρώστε μια φόρμα για κέικ, τοποθετήστε ένα αντικολλητικό χαρτί στον πάτο και βουτυρώστε το και αυτό.
3. Στρώστε πάνω στο χαρτί τα δακτυλίδια του ανανά βάζοντας ένα κερασάκι μέσα στο καθένα.
4. Χτυπήστε τη μαργαρίνη ή το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη σε ένα μπολ και προσθέστε τα αυγά ένα-ένα και σιγά σιγά ενώ συνεχίζετε το χτύπημα.
5. Προσθέστε το αλεύρι και τοbaking powder και χτυπήστε πάλι ελαφρά.
6. Με ένα κουτάλι ρίξτε το μείγμα πάνω από τον ανανά με τα κεράσια που έχετε στρώσει, ισιώστε την κορυφή και ψήστε στο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
7. Αφήστε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά και στη συνέχεια προσεκτικά ξεφορμάρετε το πάνω σε μια πιατέλα.