Κροκέτες με καπνιστό χοιρινό και ρύζι
Εύκολο ορεκτικό, το οποίο με τη συνοδεία μιας φρέσκιας σαλάτας τρώγεται και ως ένα ελαφρύ κυρίως πιάτο, ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ. Και βέβαια, είναι ένας ωραίος τρόπος να αξιοποιήσετε το ρύζι που περισσεψε από την προηγούμενη μέρα.
Υλικά
2 φλιτζ. λευκό ρύζι μαγειρεμένο (να έχει κρυώσει)
3/4 φλιτζ. ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
2 μεγάλα αυγά
1/2 φλιτζ. γαλέτα
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπωλ ανακατέψτε το ρύζι, το καπνιστό χοιρινό,την παρμεζάνα, το 1 αυγό και λίγο πιπέρι.
2. Βάλτε το άλλο αυγό σε ένα βαθύ πιάτο και χτυπήστε το ελαφρά. Σε άλλο πιάτο ή σε έναν πλαστικό δίσκο ρίξτε τη γαλέτα.
3. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πάρτε μικρές μπαλίτσες από το μείγμα του ρυζιού, περάστε τις από το χτυπημένο αυγό και τη γαλέτα και τηγανίστε τις κροκέτες μέχρι να ροδίσουν, για 3-4 λεπτά.
4. Για να γίνουν τραγανές και να τηγανιστούν σωστά, χωρίστε τις σε δόσεις ώστε να μην στριμώχνονται πολύ στο τηγάνι σας.