Το τέλειο ριζότο με μανιτάρια και τυρί κρέμα

Το τέλειο ριζότο με μανιτάρια και τυρί κρέμα

Το ριζότο είναι ένα φαγητό πολύ εύκολο και «ευέλικτο», καθώς δέχεται άπειρες παραλλαγές, φτάνει να έχετε διάθεση και φαντασία. Είναι, ωστόσο, κι ένα φαγητό που θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Η παρακάτω συνταγή, δεν είναι μόνο εξαιρετικά απλή και πεντανόστιμη, ειδικά αν είστε λάτρεις των μανιταριών, αλλά σας καθοδηγεί με εύκολα βήματα ώστε να φτιάξετε το τέλειο ριζότο.

Υλικά
3 κουταλιές ελαιόλαδο
300γρ. ρύζι για ριζότο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2φλ. λευκό ξηρό κρασί
200γρ. μανιτάρια champignon σε φετούλες
800ml. ζεστό νερό
200γρ. τυρί κρέμα
50γρ. παρμεζάνα
μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα χοντρό τηγάνι ή κατσαρολάκι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2 λεπτά.
2. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε καλά και γρήγορα με μια κουτάλα για να λαδώσει καλά και να γίνει «διάφανο».
3. Ρίχνετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε επίσης για 2 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να απορροφηθεί όλο.
4. Προσθέτετε σιγά-σιγά το ζεστό νερό και κάθε φορά περιμένετε να απορροφηθεί η μία δόση πριν προσθέσετε την επόμενη.
5. Ρίχνετε αρκετό μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνετε ανάλογα με τα γούστα σας και συνεχίζετε να ανακατεύετε συχνά για 15 λεπτά.
6. Αποσύρετε το ριζότο από τη φωτιά και προσθέτετε το τυρί κρέμα και την παρμεζάνα. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε αμέσως.