3 μαρινάδες που θα σας λύσουν τα χέρια
Η μαρινάδα είναι ο καλύτερος τρόπος για να μαλακώσει το κρέας που θέλετε να μαγειρέψετε αλλά και για να του δώσει έξτρα αρωμάτα και γεύση.
Με γιαούρτι (ιδανική για αρνάκι)
Υλικά
1 κρεμμύδι
2 1/2 φλιτζ. γιαούρτι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βάλτε το κρεμμύδι στο μουλτιπράκτικ μέχρι να πολτοποιηθεί. Στη συνέχεια περάστε το από ένα σουρωτήρι, το οποίο θα κρατάτε πάνω από ένα μπωλ. Προσθέστε το γιαούρτι, αλατοπιπερώστε και μαρινάρετε μέσα σε αυτό το μείγμα το κρέας για 3-4 ώρες.
Με λευκό κρασί (για ψάρι)
Υλικά
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
4 φλιτζ. λευκό κρασί
1 φλιτζ ελαιόλαδο
Χυμός από 1 λεμόνι, σουρωμένος
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπωλ το κρεμμύδι, το κρασί, το λάδι και τον χυμό λεμονιού, και αλατοπιπερώστε. Μαρινάρετε το ψάρι για 2 ώρες.
Με κόκκινο κρασί (για κόκκινο κρέας ή κυνήγι)
Υλικά
2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένες
4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
6 φύλλα δάφνης
4 φλιτζ. κόκκινο ξηρό κρασί
1 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 1/2 φλιτζ. ξύδι από κοκκινο κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Στρώστε τα μισά λαχανικά σε ένα βαθύ σκεύος, τοποθετήστε από πάνω το μισό θυμάρι και τα μισά φύλλα δάφνης και βάλτε πάνω τους το κρέας. Συνεχίστε με τα υπόλοιπα λαχανικά, το θυμάρι και την δάφνη, και αλατοπιπερώστε. Σε ένα μπωλ, ανακατέψτε το κρασί, το ξύδι και το ελαιόλαδο και περιχύστε με αυτό το κρέας. Αφήστε το να μαριναριστεί για 10-12 ώρες.