Τα τέλεια μπισκοτάκια μπανάνα-σοκολάτα
Η τἐλεια συνταγή για να ξεκινήσετε ένα τέλειο, ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο. Απολαύστε υπεύθυνα (ή και όχι).
Υλικά
240γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200γρ. νιφάδες βρώμης
180γρ. ζάχαρη καστανή
100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 μεγάλο αυγό
2 κάψουλες βανίλιας
2 μεγάλες ώριμες μπανάνες, λιωμένες με πιρούνι
100γρ. αμύγδαλα χονδροσπασμένα
100γρ. σταγόνες σοκολάτας
1 πρέζα αλάτι
2κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη βρώμη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα.
2. Βάζετε το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα και χτυπάτε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζετε για λίγο ακόμα το χτύπημα.
3. Σταματάτε το μίξερ και ρίχνετε σιγά-σιγά το μείγμα του αλευριού στο μείγμα της ζάχαρης. Ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια προσθέτετε τα αμύγδαλα, τη σοκολάτα και τις μπανάνες και τα ανακατεύετε και αυτά με το μείγμα.
4. Πλάθετε τη ζύμη σε μεγάλα μπισκότα και τα βάζετε σε ένα ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα, τα αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε.