Γλυκοπατάτες με άρωμα πορτοκαλιού
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Μπορεί να σας ακούγεται κάπως παράξενο αλλά για όσους ξέρουν, καθώς και για όσους αγαπούν τις ιδιαίτερες γεύσεις και τις γευστικές εκπλήξεις, αυτή η συνταγή είναι πραγματικό «λουκούμι». Πανεύκολη και εξαιρετικά απλή, είναι ότι πρέπει για ένα γρήγορο, σπιτικό γεύμα, με αυτό το «κάτι διαφορετικό» που θέλουμε στο καθημερινό μενού μας.
Υλικά
1κιλό γλυκοπατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
3κ.σ. ελαιόλαδο
3κ.σ. βούτυρο
3κ.σ. καβουρδισμένα αμύγδαλα, χοντροκομμένα
3κ.σ. δυόσμο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Μόλις κάψουν, ρίξτε τις πατάτες και σοτάρετέ τις. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και αφήστε τις να ψηθούν για μισή ώρα, περίπου, σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε τακτικά.
2. Προσθέστε τα αμύγδαλα, σοτάρετε λίγο ακόμα και μεταφέρετε τα όλα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ.
3. Πασπαλίστε με το δυόσμο, το σκόρδο και το ξύσμα πορτοκαλιού και σερβίρετε.