Μεξικάνικη λιχουδιά: Τάκος με κιμά
Αγνοήστε τον καιρό που έχει έξω (μέχρι την Κυριακή θα έχουμε ξανά καλοκαίρι ούτως ή άλλως) και φέρτε λίγο μεξικάνικο αέρα στο σπίτι σας, με όλες τις γεύσεις και τις μυρωδιές που αυτό συνεπάγεται. Η ακόλουθη συνταγή για κλασικά, μεξικάνικα τάκος με κιμά και λαχανικά είναι απλή, εύκολη, πεντανόστιμη και κάπου εκεί γύρω στη δεύτερη μπουκιά θα αρχίσετε να ακούτε τους μαριάτσι να παίζουν στο σαλόνι σας...
Υλικά
12 τάκος
500γρ. κιμά
2κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
500γρ. ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα με το χυμό τους
1/2κ.γ. πάπρικα
1/2κ.γ. κύμινο
1/2κ.γ. τσίλι
αλάτι, πιπέρι
Για σερβίρισμα
4-5 φύλλα μαρουλιού, ψιλοκομμένα
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
150γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτετε τον κιμά και το κρεμμύδι. Μαγειρεύετε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και ο κιμάς να πάρει χρώμα.
2. Προσθέτετε τα ντοματάκια και τα μπαχαρικά, αλατοπιπερώνετε τον κιμά ανάλογα με τα γούστα σας, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου μισή ώρα, μέχρι να «ρουφήξει» τα πολλά υγρά.
3. Μοιράζετε τον κιμά στα τάκος, προσθέτετε το μαρούλι και την ντομάτα και πασπαλίζετε με το τριμμένο τσένταρ.