Κορσικανική ομελέτα με φρέσκο τυρί και μέντα
Η Frittata Incu u Brocciu a Menta, μια παραδοσιακή συνταγή της πατρίδας του Μεγ. Ναπολέοντα, αποτελεί μια εύκολη και νόστιμη επιλογή είτε για χορταστικό πρωινό ή για ελαφρύ μεσημεριανό.
Υλικά
1 κούπα ρικότα
¼ της κούπας χοντροκομμένη μέντα
1 κγ σπασμένες νιφάδες τσίλι πιπεριάς
6 αυγά
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κς ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο (στο γκριλ), σε υψηλή θερμοκρασία.
Χτυπήστε το τυρί, την μέντα, το τσίλι, τα αυγά και το αλατοπίπερο σε ένα μπωλ, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
Ζεστάνετε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι (που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φούρνο) σε μέτρια/υψηλή φωτιά. Προσθέστε το μείγμα. Μαγειρέψτε μέχρι να σφίξει το κάτω μέρος του, όμως από πάνω να είναι ακόμα σχετικά υγρό, για περίπου 5 λεπτά.
Μεταφέρετε το τηγάνι στον φούρνο και ψήστε το ελαφρά, για περίπου μισό λεπτό, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια της ομελέτας.