Σολωμός σε κρούστα πιπεριού και ρεβύθια
Μια υγιεινή, αρκετά γρήγορη και νόστιμη συνταγή με σολωμό και ρεβύθια
Υλικά
Για τον σολωμό
4 φιλέτα σολωμού, χωρίς την πέτσα τους, περίπου 150 γρ το καθένα
2 κς κόκκοι μαύρου πιπεριού
1 κς πάπρικα
ξύσμα και χυμό από 2 limes
1 κς ελαιόλαδο
Για τα ρεβύθια
800 γρ ρεβύθια (αν βιάζεστε μπορείτε και κονσέρβα)
3 κς ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
150 ml ζωμό λαχανικών
130 γρ baby σπανάκι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 C. Τοποθετήστε τα φιλέτα του σολωμού σε ένα πυρίμαχο, ρηχό πιάτο, σε μια ευθεία γραμμή. Σπάστε τους κόκκους πιπεριού (σε γουδί αν έχετε), ανακατέψτε το πιπέρι με την πάπρικα, το ξύσμα lime και λίγο χοντρό αλάτι. Περάστε τα φιλέτα ελαφρά με ελαιόλαδο, και πασπαλίστε το μείγμα πιπεριού. Ψήστε για 12 – 15 λεπτά μέχρι ο σολωμός να ψηθεί ελαφρά.
Ταυτόχρονα, βράστε ελαφρά τα ρεβύθια (αν εχετε προτιμήσει κονσέρβα, ξεπλύντε και στραγγίστε τα). Ζεστάνετε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το σκόρδο, και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, χωρίς το σκόρδο να ροδίσει. Προσθέστε τα ρεβύθια και τον ζωμό, και αφήστε το να σιγοβράσει. Λιώστε μέσα στην κατσαρόλα ελαφρά τα ρεβύθια, προσθέστε το σπανάκι και ανακατέψτε καλά μέχρι τα φύλλα του να μαραθούν.
Προσθέστε τον χυμό των limes, αλατοπίπερο, και αφήστε το να πάρει πάλι βράση.
Αφού απομακρύνετε από τη φωτιά, αφήστε το 1 – 2 λεπτά να δέσει ακόμη καλύτερα, και σερβίρετε με τον σολωμό.