Ζουμερή σάλτσα με κιμά και τσίλι για τις μακαρονάδες σας
Ένας σωστός μακαρονάς δεν επιτρέπεται να μην ξέρει τουλάχιστον μία τέλεια συνταγή για σάλτσα με κιμά και ντομάτα. Το chilli con carne, είναι μία από αυτές τις συνταγές που όλοι λατρεύουν και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπη σε όποιο δείπνο και την σερβίρετε.
Υλικά
700 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
2 μεγάλα κρεμύδια ψιλοκομμένα
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
800 γρ. πελτέ ντομάτας
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
3 πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες (μπορείτε να αφήσετε τα σπόρια για πιο καυτερή γεύση)
2 κουταλιές του γλυκού κύμινο
1/2 κονσέρα κόκκινα φασόλια
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1.Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι μέχρι να κάψει και ρίχνετε το κρέας ανακατέυοντας συνεχώς, με προσοχή να μην κολλήσει. Pίχτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και αφήστε να γίνουν για 5 λεπτά.
2.Κατόπιν ρίχνετε τις ντομάτες, το τσίλι. τις πιπεριές και αλατοπιπερώνετε. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε και λίγο νερό αν χρειάζεται.
3.Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το κρέας να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα. Τέλος προσθέστε το κύμινο, τα φασόλια και την ζάχαρη και αφήστε να γίνουν για άλλα 10 λεπτά.
Tip: Σερβίρετε με ζυμαρικά της προτίμησης σας.