Φασολάκια στον Φούρνο
Μια μικρή παραλλαγή στο αγαπημένο λαδερό.
Υλικά
1 κιλό φασολάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 μεγάλες ντομάτες (τριμμένες στον τρίφτη)
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 περίπου κούπα ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
2 περίπου κούπες νερό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζετε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε, μέχρι αυτά να ροδίσουν ελαφρά, το σκόρδο και τα κρεμμύδια.
Παράλληλα, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα τα φασολάκια, την τριμμένη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι (αναλόγως του προσωπικού γούστου) και αφήνετε να πάρουν 1 – 2 βράσεις.
Σε ένα καλά λαδωμένο ταψί, αδειάζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας, περιχύνετε με το ελειόλαδο και το νερό και ανακατεύετε τα υλικά – με προσοχή μην αρχίσουν να διαλύονται τα φασολάκια.
Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για περίπου 45 – 50 λεπτά.
*Αν ετοιμάσετε ένα μείγμα με αβγό, φέτα και γιαούρτι και το απλώσετε πάνω από τα φασολάκια, μπορείτε να έχετε ένα είδος γκρατέν, το οποίο και ψήνετε, φυσικά, χωρίς το αλουμινόχαρτο.