Παέγια : Στην Ισπανία εύκολα και γρήγορα
ΘΥΜΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
Η Ισπανική σπεσιαλιτέ, με έναν γρήγορο και νόστιμο τρόπο.
Υλικά
1 κς ελαιόλαδο
1 πράσο ή κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
100 γρ λουκάνικο (τσορίθο κατά προτίμηση) αλλιώς κάποιο είδος με μπαχαρικά ή χωριάτικο
1 κγ κουρκουμά
300 γρ ρύζι μακρύκοκο
1 λτρ ζεστό ζωμό ψαριού ή κοτόπουλου
200 γρ αρακά (κατεψ.)
400 γρ διάφορα θαλασσινά (κατεψ.) – αποψυγμένα
Εκτέλεση
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι, και μαλακώστε το πράσο για 5 λεπτά, χωρίς να ροδίσει. Προσθέστε το λουκάνικο και τηγανίστε το μέχρι να απελευθερώσει το λίπος του.
Ρίξτε και ανακατέψτε τον κουρκουμά και το ρύζι, μέχρι αυτό να καλυφθεί από το λάδι, τότε προσθέστε τον ζωμό. Αφήστε το να πάρει μια βράση, μετά χαμηλώστε και αφήστε να σιγοβράσει για 15 λεπτά, ανακατεύοντας ενίοτε.
Ρίξτε μέσα τον αρακά και μαγειρέψτε για 5 λεπτά, κατόπιν τα θαλασσινά και ανακατέψτε καλά. Αφήστε για μερικά λεπτά μέχρι να βράσει σωστά το ρύζι. Ελέγξτε αν χρειάζεται αλατοπίπερο και σερβίρετε, μαζί με κομμένα λεμόνια – ο χυμός λεμονιού ταιριάζει εξαιρετικά.