Μοσχάρι με bourbon στα κάρβουνα

Τώρα που ο καιρός άνοιξε, ήρθε η ώρα για νόστιμες συνταγές στα κάρβουνα!


Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο
1 μεγάλη πρέζα νιφάδες πιπεριού τσίλι
4 σκελίδες σκόρδου, σπασμένες
125 ml κέτσαπ
2 κς μαύρη ζάχαρη
1 κς αγγλική μουστάρδα σε σκόνη (ή κάποια καυτερή μουστάρδα)
4 κς bourbon ή ουίσκι
1 κς Worcestershire sauce

Εκτέλεση

Ρίξτε όλα τα υλικά, πλην του κρέατος φυσικά, σε ένα μπωλ και αναμείξτε τα καλά. Βάλτε το φιλέτο σε ένα κεραμικό πιάτο, αλατοπιπερώστε το και περιχύστε το με το γλάσο, γυρίζοντάς το έτσι ώστε να καλυφθεί παντού. Σκεπάστε το και αφήστε το για τουλάχιστον 2 ώρες. Αν μπορέσετε να το κάνετε από την προηγούμενη μέρα, ακόμη καλύτερα.

Ανάψτε το μπάρμπεκιου. Κρατήστε για λίγο ψηλά το φιλέτο για να στραγγίξει λίγο από το γλάσο, και ρίξτε το στη σχάρα.
Ψήστε το από 7 λεπτά την κάθε πλευρά, αν το θέλετε rare, λίγα λεπτά περισσότερο αν το προτιμάτε medium.
Βγάλτε το από τη σχάρα και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

Παράλληλα, ζεστάνετε το γλάσο που έχει περισσέψει σε ένα μεγάλο τηγάνι και αφήστε το να σιγοβράζει για 2-3 λεπτά. Προσθέστε λίγο ακόμη bourbon, αν θέλετε.
Περιχύστε πάλι με το ζεστό γλάσο το φιλέτο, και κόψτε το σε χοντρές φέτες.

Σερβίρετε με κάποια πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ.

*Αν τυχόν δεν έχετε μπάρμπεκιου ή...βρέχει :
Περάστε από πολύ καυτό τηγάνι το φιλέτο, για 10 περίπου λεπτά, και μετά ψήστε το σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 C, για 10 – 15 λεπτά, ανάλογα με το ψήσιμο που θέλετε να πετύχετε. Το αφήνετε να ξεκουραστεί περίπου 10 λεπτά πριν το κόψετε.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης