Ο πιο γευστικός συνδυασμός: Υπέροχη πίτσα με γαρίδες και φέτα
Η γαρίδα-σαγανάκι όπως δεν την έχετε ξαναφάει ποτέ!
Μια γρήγορη συνταγή που κάνει τις κλασικές γαρίδες σαγανάκι... topping για πίτσα- δοκιμάστε τη!
Υλικά
1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
1 μεσαίο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1/2 κουτ. ριγανη ξερή
Αλάτι
Πιπέρι
Έτοιμη ζύμη για πίτσα
1 φλιτζ. φρέσκα τοματάκια κομμένα στη μέση
1/2 φλιτζ. φέτα σε τρίμματα
2 κουτ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το γκριλ στους 220C.
2. Ρίχνετε σε ένα μπωλ τις γαρίδες, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να μαριναριστούν.
3. Ανοίγετε τη ζύμη της πίτσας, την απλώνετε σε ένα ταψί στο οποίο θα έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί κουζίνας και την ψήνετε μόνη της, για 7 λεπτά. Την βγάζετε από το ταψί, αλείφετε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και την αφήνετε να κρυώσει (χωρίς να κλείσετε το γκριλ).
4. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σωτάρετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά και στη συνέχεια τις γαρίδες για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
5. Ρίξτε το κρεμμύδι και τις γαρίδες, τα τοματάκια και την φέτα πάνω στην πίτσα και βάλτε την στο γκριλ για περίπου πέντε λεπτά ακόμα, μέχρι να ψηθεί καλά η ζύμη και να μαλακώσει το τυρί. Όταν είναι έτοιμη, ρίξτε το μαϊντανό και σερβίρετε.