Το τέλειο classic burger σε 3 βήματα
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο ένα ζεστό απόγευμα του καλοκαιριού, από ένα απλό, λιτό, σπιτικό burger, γεμάτο γεύσεις και αρώματα και χωρίς τις επιπλέον θερμίδες που έχουν αυτά που παραγγέλνουμε. Η ακόλουθη συνταγή είναι εξαιρετικά εύκολη και δέχεται όσες προσθήκες και παραλλαγές θέλετε. Συνοδέψτε το με μια παγωμένη μπύρα, σηκώστε την τέντα της βεράντας και απολαύστε.
Υλικά
1 αυγό
3γρ. αλάτι
1γρ. μαύρο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
455γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
55γρ. ψίχα ψωμιού
ψωμάκια για burger
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στο γκριλ στους 180C και λαδώστε ελαφρά τη σχάρα.
2. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τα αυγά, το αλάτι και το αλεύρι. Προσθέστε στο μείγμα τον κιμά και την ψίχα και ανακατέψτε το μείγμα καλά με ένα πιρούνι ή με τα χέρια σας. Σχηματίστε 4 μπιφτέκια, σχετικά παχιά.
3. Βάλτε τα μπιφτέκια στο γκριλ και ψήστε τα για 6-8 λεπτά από την κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν όσο ψημένα θέλετε. Βάλτε τα μπιφτέκια στα ψωμάκια, προσθέστε μουστάρδα και ό, τι λαχανικό θέλετε και σερβίρετε.