Σαλάτα με Κινόα, κολοκυθάκι και φέτα
Μια πολύ γρήγορη, υγιεινή και νόστιμη σαλάτα με την πρωτεινούχα Κινόα να πρωταγωνιστεί
Υλικά
75 γρ. Κινόα
1 μεγάλο κολοκυθάκι
1 κς κόκκινο ξύδι
ελαιόλαδο
4 πράσινα κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένα
100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 κόκκινο τσίλι, ψιλοκομμένο
100 γρ. φέτα, σπασμένη με το χέρι
λίγος μαιντανός, κομμένος σύμφωνα με το γούστο σας
Υλικά
Μαγειρέψτε την κινόα, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, στραγγίξτε και περάστε τη κάτω από κρύο νερό. Αφήστε τη να στραγγίξει πάλι.
Κόψτε τις άκρες του κολοκυθιού, και κατόπιν με έναν πατατοκόφτη, κόψτε πολύ λεπτές φλοίδες. Χτυπήστε μαζί το ξύδι με 2 κς ελαιόλαδο και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Βάλτε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ, ρίξτε από πάνω τη βινεγκρέτ και ανακατέψτε καλά.