Γλυκό: κέικ με καφέ
Αν σας αρέσει ο espresso θα λατρέψετε τη γεύση αυτού του κέικ.
Υλικά
3 αυγά
170 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
170 γραμμάρια βούτυρο
170 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 espresso μονό δυνατό
Εκτέλεση
1. Στο μπολ του μίξερ κοσκινίστε το αλεύρι και το baking powder, προσθέστε τη ζάχαρη, το βούτυρο λιωμένο, τα αυγά και τον καφέ και χτυπήστε δυνατά για μερικά λεπτά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
2. Βουτυρώστε ελαφρά μια φόρμα για κέικ και χύστε το μείγμα σε αυτήν.
3. Ψήστε για 30-35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.
4. Αν θέλετε να το γλασάρετε, αφήστε το να κρυώσει καλά και στη συνέχεια ανακατέψτε 1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού δυνατό καφέ espresso με όσο το δυνατόν περισσότερη άχνη ζάχαρη. Θα έχετε μια παχιά πάστα την οποία θα απλώσετε πάνω από το κέικ. Αφήστε τη να σκληρύνει και απολαύστε.