Δροσερό ζελέ με κρασί και βύσσινα
QUEEN.GR
Φτιάξτε ένα δροσερό εύκολο γλύκισμα με λίγες θερμίδες ιδανικό για τα ζεστά καλοκαιρινά μεσημέρια.
Υλικά
1 μπουκάλι κόκκινο γλυκό κρασί
3 φύλλα ζελατίνας
Βύσσινο χωρίς τα κουκούτσια (μπορείτε να βάλετε όσα βύσσινα θέλετε ανάλογα με το πόσο «γεμάτο» θέλετε το ζελέ σας)
Ξύσμα από τη φλούδα 1 λεμονιού
Εκτέλεση
1. Μαλακώστε τα φύλλα ζελατίνας σε ένα μπολάκι με κρύο νερό και βάλτε σε μία κατσαρόλα να βράσουν τα 250 ml από το κρασί και το ξύσμα λεμονιού. Όταν πάρουν βράση, απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τα φύλλα ζελατίνας.
2. Αδειάστε το μείγμα σε ένα βαθύ σκεύος και ρίξτε μέσα και το υπόλοιπο κρασί. Ανακατέψτε καλά, σκεπάστε με μία πλαστική μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να πήζει λίγο το μείγμα.
3. Στη συνέχεια βάλτε το μείγμα σε ποτήρια ή βαθιά μπολάκια και προσθέστε βύσσινο στα ποτήρια (όσο εσείς επιθυμείτε). Αφήστε στο ψυγείο για μία ώρα και απολαύστε.