Αρνάκι με σταμναγκάθι από την Κρήτη

Μια πεντανόστιμη συνταγή από τη Μεγαλόνησο

Υλικά

1 1/2 κιλό αρνί μπούτι
1 κιλό σταμναγκάθι
2 μεγάλα κρεμμύδια
ελαιόλαδο
1 αυγό
λεμόνι
αλάτι -πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και πλένετε το σταμναγκάθι. Το βράζετε για πέντε λεπτά, το πολύ, σε μεγάλη κατσαρόλα με πολύ, αλατισμένο νερό και το στραγγίζετε σε ένα σουρωτήρι.
Αλατίζετε το κρέας. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι με το κρεμμύδι, αφού θα το έχετε ψιλοκόψει, και το τσιγαρίζετε για πολύ λίγο, χωρίς καν να ροδισει.

Ρίχνετε το αρνί, τσιγαρίζοντας μέχρι να ασπρίσει, συνεχώς σε χαμηλή φωτιά έτσι ώστε να βγάλει τα νερά του.
Αφήνετε το κρέας να ψηθεί καλά και τέλος ρίχνετε το σταμναγκάθι στην κατσαρόλα με λίγο πιπέρι και το βράζετε πάλι για πέντε λεπτά, όσο χρειάζεται για να δέσει με τα υπόλοιπα υλικά.

Χτυπάτε αυγολέμονο και το ρίχνετε μέσα. Αν τυχόν δεν θέλετε αυγολέμονο, ρίξτε μόνο λεμόνι.

Tips
Αν δεν βρείτε σταμναγκάθι μπορείτε να βάλετε άλλα, άγρια κατά προτίμηση, χόρτα.
Προτιμήστε την πολύ χαμηλή φωτιά στο βράσιμο. Έτσι δεν θα χτειαστεί να ρίξετε επιπλέον νερό και θα σας βγεί ακομη νοστιμότερο.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης