Γλυκό: ιδιαίτερη πίτα καρύδας
Φτιάξτε αυτό το υπέροχο γλύκισμα καρύδας εύκολα και γρήγορα.
Υλικά
4 αυγά
230 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμάρια αμύγδαλα τεμαχισμένα
1 κούπα καρύδα τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
1/2 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
1/2 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
1/2 φλιτζάνι απλό αλεύρι, κοσκινισμένο
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Τοποθετήστε τα αυγά, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αμύγδαλα, την ψίχα καρύδας, τους χυμούς και τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού, το γάλα καρύδας και το αλεύρι σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα καλά μαζί μέχρι να αναμειχθούν.
3. Βουτυρώστε ελαφρά μια φόρμα πίτας (28 εκατοστών διαμέτρου είναι ιδανική) και χύστε μέσα το μείγμα.
4. Ψήστε για 1 ώρα περίπου στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
5. Κόψτε και σερβίρετε με λίγο σαντιγί και αν θέλετε με την φρέσκια πούλπα από φρούτα του πάθους.