Αυστριακά μπισκότα με βερίκοκο

Αυστριακά μπισκότα με βερίκοκο

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα νόστιμα γλυκά μπορείτε να κάνετε χρησιμοποιώντας κομπόστα. Τα βερίκοκα σε κομπόστα είναι πολύ πιο ζουμερά και γευστικά από τα ωμά. Επίσης, το ζουμί από τα βερίκοκα μπορεί να νοστιμίσει όχι μόνο τα γλυκά σας αλλά και τα φαγητά σας. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν ό,τι μπορεί να σας προσφέρει μια κομπόστα και δημιουργείστε νέες νόστιμες συνταγές.

Υλικά

3/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κούπα κομπόστα βερίκοκα ψιλοκομμένα

½ κούπα αμύγδαλα ψιλοκομμένα

½ κούπα γάλα

1 κούπα άσπρη ζάχαρη

2 αβγά

¾ κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια για άρωμα

85γρ. τυρί κρέμα

2 κουταλιές σούπας σκόνη για τσάι

180γρ. ελαιόλαδο

40γρ. Μπράντι

1 κουταλάκι γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

1.Προθερμένετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.

2.Σε ένα μπολ βάλτε την ζάχαρη, το γάλα, τα αβγά, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Ανακατεύετε και προσθέτετε το αλεύρι. Χτυπάτε το μείγμα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει απαλός ζύμη.

3.Πλάστε την ζύμη σε μικρές μπάλες και βάλτε τες σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήστε για 15-20 λεπτά. Χωρίς να πάρουν χρώμα.

4.Σε ένα μπολ βάζετε το βερίκοκο, τα αμύγδαλα, το τυρί κρέμα, την σκόνη τσάι, το μπράντι και την κανέλα. Τα χτυπάτε το μπλέντερ για να ανακατευτούν καλά.

5.Βάλτε πάνω σε ένα μπισκότο το μείγμα και πιέστε πάνω του ένα άλλο, μέχρι αν γίνουν ένα είδος σάντουιτς. Συνεχίστε με όλα τα μπισκότα σας.

6.Περάστε τα μπισκότα με λίγο μπράντι και ψήστε τα στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.