Σαλάτα με Αγγινάρες και μαρούλι
ΘΥΜΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
Υλικά
1 μαρούλι
2 αγκινάρες (τις καρδιές)
1 μικρό αγγουράκι
1 κσ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κσ. ψιλοκομμένο άνηθο
1/2 κσ. κουκουνάρι
αλάτι
Για τη σος:
χυμό από μισό λεμόνι
χυμό από μισό πορτοκάλι
2-3 κσ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένετε το μαρούλι, το κόβετε με το χέρι και το βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Ψιλοκόβετε το αγγουράκι και το προσθέτετε στο μπολ. Κάνετε το ίδιο με το φρέσκο κρεμμυδάκι και με τον άνηθο.
Βγάζετε τα φύλλα από τις αγκινάρες, καθώς και το χνούδι από τις καρδιές τους, τις κόβετε σε φέτες και τις ρίχνετε και αυτές στο μπολ. Προσθέτετε το κουκουνάρι και το αλατίζετε.
Σε ένα μπλέντερ (ή και στο χέρι) χτυπάτε τους χυμούς λεμονιού, πορτοκαλιού και το λάδι και περιχύνετε με τη σος τη σαλάτα.
Ανακατεύετε καλά, για να πάει η σος παντού και σερβίρετε.
Tip*
Για να την κάνετε χορταστικότερη, μπορείτε να προσθέσετε κρύα ζυμαρικά ή και κάποιο αλλαντικό ακόμα