Γλυκό: δροσερό σορμπέ σαμπάνιας
Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το υπέροχο γλύκισμα με σαμπάνια ή οποιοδήποτε αφρώδη οίνο της αρεσκείας σας.
Υλικά
1 1/2 φλιτζάνι αφρώδους κρασιού ή σαμπάνιας
1 φλιτζάνι λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα γκρέιπφρουτ
1 1/2 φλιτζάνι χυμό γκρέιπφρουτ
1/4 του φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
1. Βάλτε τη σαμπάνια, τη ζάχαρη, το μέλι και το ξύσμα του γκρέιπφρουτ σε μια κατσαρόλα. Αφήστε το να πάρει μια βράση μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη τελείως και αφαιρέστε από τη φωτιά.
2. Μεταφέρετε σε ένα ανοξείδωτο μπολ και προσθέστε το χυμό γκρέιπφρουτ και το χυμό λεμονιού.
3. Ανακατέψτε καλά, σκεπάστε με διαφανή μεμβράνη και βάλτε το για μια νύχτα στο ψυγείο να παγώσει.
4. Ρίξτε το μείγμα στην παγωτομηχανή σας και φτιάξτε το σορμπέ σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής σας.
5. Μεταφέρετε σε ένα δοχείο αποθήκευσης και βάλτε το στον καταψύκτη για τουλάχιστον 6 ώρες.