Guacamole: Μεξικάνικο dip σε 10 λεπτά
Αν έχετε να κάνετε το τραπέζι σε φίλους και δεν θέλετε να καταφύγετε στις συνηθισμένες λύσεις ορεκτικών ή συνοδευτικών του ποτού, ή, ακόμα κι θέλετε να φτιάξετε ένα γρήγορο σνακ για να σας κάνει παρέα κατά τη διάρκεια μιας ταινίας, το μεξικάνικο Guacamole είναι αυτό που ψάχνετε. Δροσερό αλλά και πικάντικο, αποτελεί και υγιεινή, νόστιμη και γρήγορη συνταγή για όποια στιγμή θέλετε.
Υλικά
3 μεγάλα και πολύ ώριμα αβοκάντος
χυμός από ένα λάιμ ή λεμόνι
1 μικρό κρεμμύδι έξτρα ψιλοκομμένο
2 μικρές ντομάτες, χωρίς τους σπόρους και ψιλοκομμένες
αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού καυτερό πιπέρι καγιέν
½ κουταλάκι του γλυκού κορίανδρο
Εκτέλεση
1. Ξεφλουδίστε τα αβοκάντο και κόψτε τα στη μέση, αφαιρώντας το κουκούτσι.
2. Τεμαχίστε τα σε κομμάτια και περιχύστε τα από όλες τις πλευρές με το χυμό του λάιμ, για να μην μαυρίσουν.
3. Σουρώστε το χυμό και κρατήστε τον. Σε ένα μπωλ πολτοποιήστε το αβοκάντο με το αλάτι, το κύμινο, το καγιέν και τον κορίανδρο.
4. Προσθέστε τις ντομάτες και το κρεμμύδι και ανακατέψτε καλά. Τέλος προσθέστε και μια κουταλιά από το χυμό λάιμ που περίσσεψε.
5. Αφήστε το dip για μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου προτού το σερβίρετε.
Tip: Για μεγαλύτερη απόλαυση, συνοδέψτε το guacamole με τορτίγια τσιπς, όπως προστάζει και η παραδοσιακή συνταγή.