Πανσέτες με πράσο και ντομάτα σε πήλινο
ΘΥΜΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
Μια χορταστική και εύκολη συνταγή, ειδικά αν έχετε κάποιο τραπέζι
Υλικά
(για 4 άτομα)
16 κομμάτια χοιρινή πανσέτα, μέτριου μεγέθους
4 πράσα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
1 ώριμη ντομάτα, κομμένη σε 4 μεγάλες ροδέλες
1 μέτρια πράσινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
4 φύλλα δάφνης
1 κγ κόκκινο γλυκό πιπέρι
4 κσ ελαιόλαδο
αλάτι - μαύρο πιπέρι, τριμμένο
Εκτέλεση
Ξεκινάτε πλένοντας καλά τις πανσέτες. Αφού τις στεγνώσετε με χαρτί κουζίνας, τις βάζετε σε ένα μπωλ και ρίχνετε το κόκκινο πιπέρι, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά να πάνε τα μπαχαρικά παντού και χωρίζετε 4 πανσέτες σε ανά πήλινο σκεύος (αυτά που χρησιμοποιουν για ατομικό γιουβέτσι).
Βάζετε στο καθένα τα κομμάτια ενός πράσου, μια φέτα πιπεριά, μια φέτα ντομάτας, 1 φύλλο δάφνης και μια κουταλιά ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνετε, σύμφωνα με το γούστο σας, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου.
Όταν είναι έτοιμο, το βγάζετε από τον φούρνο, το ξεσκεπάζετε, και το αφήνετε λίγα λεπτά να πέσει η θερμοκρασία πριν το σερβίρετε.